Bu yıl Wimbledon'da şampiyonluğa ulaşan Angelique Kerber, mevcut koçu Wim Fissette ile yollarını ayırdıklarını ve yeni sezonda yeni bir koçla çalışmaya başlayacağını açıklarken, ekibinde değişikliğe giden bir diğer isim de Johanna Konta oldu.

Dünya 3 numarası Alman Kerber, Ekim 2017'den bu yana beraber çalıştığı Fissette ile çok başarılı bir sezon geçirdiklerini dile getirirken, ayrılık kararını gelecek döneme dair yaşadıkları fikir ayrılıklarına dayandırdı.

Bu kararı neticesinde 2018 BNP Paribas WTA Finalleri'nde koçsuz mücade edecek olan Angie, Singapur'un ardından çalışacağı yeni ismi açıklayacak.

Koç değişikliğini tercih eden ikinci isim Jo Konta ise Michael Joyce ile çalışmama kararı aldı.

Başarısız geçen 2018 performansı sebebiyle değişikliğe gidecek olan Britanya kadın tenisinin 1 numarası, bu sezon şampiyonluk yaşayamazken, dünya sıralamasında da 44 numaraya kadar geriledi.

2017 sezonu öncesinde Joyce ile çalışmaya başlayan Konta, başarılı ortaklıkları neticesinde kariyer sezonlarından birini geçirip Wimbledon'da yarı final, Avustralya Açık'ta çeyrek final oynamış, Miami'de ise kariyerinin en büyük kupasını kaldırmıştı.

Emre Başoğlu