Fransa Açık tek erkekler yarı finalinde Novak Djokovic ve Rafael Nadal arasında oynanan ve 4 saat 11 dakika süren maç esnasında Fransa'daki sokağa çıkma yasağı düzenlemesi istisnai olarak esnetildi.

Fransa'da COVID-19 önlemleri çerçevesinde uygulanan ve gece seansına seyircilerin de alındığı 9 Haziran'dan beri saat 23:00'te Philippe Chatrier kortundaki seyircilerin çıkarılmasıyla sonuçlanan sokağa çıkma yasağı, Djokovic-Nadal maçında uygulanmadı.

Maçın üçüncü seti sona erdiğinde maç süresi 3 saat 29 dakikayı, saat ise 22:39'u gösteriyordu. Seyircilerin "Çıkmayacağız, ayrılmayacağız!" tezahüratları arasında kortta sokağa çıkkma yasağına korttaki seyirciler için bir istisna yapılacağı anonsu duyuldu: "Kamu otoritelerinin onayıyla maç seyirciyle sonlanacak. Bu, şartların istisnailiği nedeniyle alınan bir karar."

Bu kararın Cumhurbaşkanı ve hükümetin onayıyla alındığını söyleyen Fransa Tenis Federasyonu Başkanı Gilles Moreton, "Sporcuları, seyircileri ve maçı televizyonda izleyenleri düşünüyorum. Sonuna kadar seyirciyle, maksimum seviyede oynayan tenisçilerle ve en üst kalitede bir gösteriyle gidebilmemiz gerekiyordu" diye konuştu.

Böylelikle, Paris'teki Les Invalides meydanında yapılan sokak partisi biber gazıyla dağıtılırken, maç sokağa çıkma yasağının başlangıcını 16 dakika geçe, 23:16'da seyirciyle sonlandı.