27 yaşındaki Sloven tenisçi Polona Hercog, TEB BNP Paribas İstanbul Cup’ta tekler finaline yükseldi. Bu turnuvada çiftlerde 2008 yılında da finali bulunan Hercog, böylece turnuva tarihinde hem tekler, hem de çiftlerde final görebilen sekizinci isim oldu.

Yarı finale set vermeden gelen Maria Sakkari’nin servisini kırarak mücadeleye başlayan Polona Hercog, karşılaşma boyunca etkili servislerini korudu. İlk servislerde %76, ikinci servislerde ise %50 ile puan kazanan Hercog, Sakkari’nin elde ettiği dört servis kırma puanını da çevirdi.

Her iki sete de servis kırarak başlayan Hercog, maçı 6-4, 6-2 ile 90 dakikada tamamlarken, 17 puan vuruşu üretti ve 14 basit hatayla oynadı. Sloven tenisçinin güçlü vuruşlarına karşı çözüm bulamayan Sakkari ise 10 puan vuruşu, 16 basit hata ile mücadeleyi noktaladı.

Dünya sıralamasının 75 numarası Polona Hercog, 2016’dan bu yana ilk, toplamda ise altıncı WTA finaline yükselirken, pazar günkü finalde altı yıl aradan sonra turdaki ilk şampiyonluğu için kortta olacak. Hercog, daha önce İsveç’in Bastad kentindeki turnuvada 2011 ve 2012 yıllarında şampiyonluk yaşamıştı.

(istcup.net)