2018 Roland Garros'un en özel hikayelerinden birini, henüz ikinci gün bile geride kalmamışken Marco Trungelliti yazdı. Perşembe günü elemelerinin final turunda kaybeden ve Paris'e veda eden yitiren Arjantinli, Bernard Tomic' saf dışı bırakarak adını 2. tura yazdırdı.

Elemelerin final turunda karşılaştığı Polonyalı Hubert Hurkaczs'a üç set sonunda kaybeden Arjantinli dünya 190 numarası, ilginç bir yolculuğun sonunda ana tablodaki yerini aldığı Roland Garros'ta, Avustralyalı Bernard Tomic karşısında 4 setlik maraton mücadeleyi 6-4 5-7 6-4 6-4'lük setlerle kazanmasını bildi.

''ŞANSLI'' KAYBEDEN

Perşembe günü ana tablo fırsatını kaçırdıktan sonra sıradaki turnuvasını oynamak için Barcelona'ya giden Trungelliti, Pazar sabahı Kyrgios'un Roland Garros'tan çekilmesiyle şanslı kaybeden listesinde sıranın kendisine geldiği haberini aldı.

Kendisini desteklemek için şehirde bulunan kardeşi, annesi ve anneannesi ile yola koyulan Arjantinli, 10 saatlik bir yolculuğun ardından, saatler gece yarısını gösterdiğinde turnuva alanına vardı ve Roland Garros ana tablosundaki yerini almak için gerekli işlemleri tamamladı.

Paris toprağında korta çıkmak için 1000 kilometreyi aşkın bir yol kat eden Arjantinli Trungelliti, gerekli prosedürleri yerine getirdikten sadece 12 saat sonra ise 3 saat süren mücadeleyi kazanmayı başararak bir üst tura yükselirken, daha şimdiden 79 bin euro'luk bir para ödülünün de sahibi oldu.

Marco Trungelliti, Roland Garros 2. tur maçında, İtalyan raket, Marco Cecchinato ile karşı karşıya gelecek.

Emre Başoğlu - tenisdunyasi.net