Roger Federer'in 2018 senesindeki önlenemez yükselişi devam ediyor. En son 2006 yılında çıktığı ilk 16 maçı kazanan ancak 17.maçında ezeli rakibi Rafael Nadal'a Dubai finalinde boyun eğen ekselansları, bu sezonki 17.maçı olan Indıan Wells yarı finalinde Borna Coric'i setlerde geriye düşmesine rağmen geriden gelerek mağlup etti ve hem turnuvada 8.defa adını finale yazdırdı hem de 36 yaşında kariyerinin en iyi sezon başlangıcına imza attı.

Dengede giden ilk setin 12.oyununda servis kırdırarak seti kaybeden İsviçreli tenisçi setlerde 1-0 geriye düşerken bu seneki 4.set kaybını yaşamış oldu. İkinci ve üçüncü sete de servis kırdırarak başlamasına ve maçta ritmini bir türlü bulamamasına rağmen her iki sette de geri gelmeyi başaran İsviçreli tenisçi bu iki seti de 6-4 ile hanesine yazdırarak geçen sene şampiyon olduğu turnuvada bir kez daha adını finale yazdırmayı başardı.

Daha önce 2015 yılında Dubai yarı finalinde karşılaşan ve Federer'in kazandığı maçın ardından ikinci kez karşı karşıya gelen ikilinin maçında Coric bu kez galibiyete iki oyun kadar yaklaşmasına rağmen sonunu iyi getiremezken, Federer ise turnuvada üstüste 11.maçından da galibiyetle ayrıldı ve kariyerinin 147.finaline yükseldi.

Kariyerinin en iyi sezon başlangıcına imza atan dünya 1 numarası (17-0) aynı zamanda İspanyol rakibi Rafael Nadal'ı geride bırakarak Masters 1000 turnuvalarında en fazla finale yükselen isim olmayı da başardı. (Federer-47, Nadal-46, Djokovic-44)

Turnuvadaki 6.şampiyonluğunu arayan İsviçreli raket finalde Del Potro-Milos Raonic galibi ile karşı karşıya gelecek.


Eren Andaç / Tenisdunyasi.net