Geçtiğimiz günlerde kortlara veda eden Serena Williams'ın ardından bir başka efsane raket, 20 kez Grand Slam şampiyonu İsviçreli Roger Federer de emekliliğini duyurdu.

Dizindeki sorun nedeniyle üç yıldır düzenli olarak kortlara çıkamayan dünya eski 1 numarası, 23-25 Eylül tarihlerinde Londra'da düzenlenecek olan Laver Cup'ın ardından kariyerini noktalayacağını açıkladı.

Federer, Twitter hesabından yaptığı açıklamada "Vücudumun kapasitesini ve limitlerini biliyorum, ve son zamanlarda bana verdiği mesaj çok açık. 41 yaşındayım ve son 24 yılda 1500'den fazla maç yaptım. Tenis bana hayal bile edemeyeceğim kadar cömert davrandı ve rekabetçi kariyerimi bitirme zamanının geldiğinin farkına varmam gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Roger Federer kariyeri boyunca 20 Grand Slam şampiyonluğu kazandı ve toplam 8 Wimbledon şampiyonluğuyla tek erkeklerde bu alanda liderliğe yerleşti. İsviçreli aynı zamanda 237'si üst üste olmak üzere ATP dünya sıralamasının zirvesinde toplam 310 hafta geçirdi.

2008'de Stanislas Wawrinka ile birlikte Pekin'de çift erkekler Olimpiyat altını kazanan Federer, dört yıl sonra da teklerde final oynayarak koleksiyonuna bir de gümüş madalya ekledi. Federer aynı zamanda 2014'te de İsviçre'ye ilk Davis Kupası şampiyonluğunu getiren takımda yer almıştı.

Federer büyük turnuva seviyesinde son maçına geçtiğimiz yıl üçüncü turda veda ettiği Wimbledon'da çıkmıştı.

Londra'daki O2 Arena'da düzenlenecek olan Laver Kupası, Avrupa takımında erkek tenisinin büyük dörtlüsü Roger Federer, Rafael Nadal, Novak Djokovic ve Andy Murray'yi bir araya getirecek..