Fransa Açık tek kadınlar yarı finalinde 17 numaralı seri başı Maria Sakkari'yi 3 saat 18 dakikalık epik bir mücadele sonunda, üstelik final setinde bir maç puanı karşılayarak 7-5, 4-6, 9-7 ile mağlup eden Barbora Krejcikova adını finale yazdırdı.

İlk seti kazandıktan sonra ikinci sette servisini iki kez kırdırarak 4-0 geri düşen Çek raket sete ortak olmaya yaklaşsa da 6-4 ile noktayı koyan taraf Maria Sakkari oldu.

Sakkari final setine de servis kırarak başladı ve 5-3 öndeyken rakibinin servisinde maç puanı elde etti. Ancak bu puanı çeviren ve servisine tutunan Krejcikova üst üste üç oyun kazanarak 6-5 öne fırladı.

Bu noktadan sonra raketler karşılıklı olarak servislerine tutunurken Maria Sakkari de dört maç puanı çevirdi. Ancak beşinciye tutunan Krejcikova finale yükselen taraf oldu.

Barbora Krejcikova maç boyunca 5 ace atıp 31 de puan vuruşu kaydederken Maria Sakkari ise özellikle final setinde gerileyen ilk servisleriyle mağlup olmaktan kurtulamadı.

Bu yıl kariyerinin ilk şampiyonluğunu Strasbourg toprağında kazanan Krejcikova daha önce ikinci turun ötesini göremediği Grand Slam turnuvalarındaki ilk finalinde, Tamara Zidansek'i 7-5, 6-3'lük iki sette geçen Anastasia Pavlyuchenkova ile karşı karşıya gelecek.