Fransa Açık 2018'de, dünya 1 numarası Simona Halep, Sloane Stephens'ı 3-6, 4-6, 6-1 üç sette mağlup ederek kariyerinin dördüncü Grand Slam finalinde ilk şampiyonluğunu elde etti.

Daha önce 2013 ve 2017'de burada final gören ve sırasıyla Maria Sharapova ile Jelena Ostapenko'ya mağlup olan Halep, Caroline Wozniacki'ye mağlup olduğu Avustralya Açık'tan sonra bu yılki ikinci Grand Slam finalinde geçtiğimiz yılın Amerika Açık şampiyonu Sloane Stephens ile karşı karşıya geldi.

Halep, ilk sette çok etkili bir performans gösteren Stephens'a karşı setin sonunda ritim artırsa da ABD'li raket seti 6-3 ile hanesine yazdırmayı başardı.

İkinci sete de hızlı başlayan Stephens'ın servis kırarak 2-0 öne geçmesine karşın, Halep iki kez servis kırarak dört oyun üst üste kazandı ve durumu 4-2'ye getirdi. Stephens kırdırdığı servisi geri alarak 4-4'lük eşitliği yakalasa da tekrar servis kırdırmaktan kurtulamadı ve Simona Halep seti 6-4 ile kazanan taraf oldu.

Üçüncü sette rakibine karşı çok etkili bir oyun çıkaran Halep seti 6-1 kazanarak kariyerinin ilk Grand Slam şampiyonluğunu elde etti.

Stephens, maç boyunca yaptığı 39 basit hatanın 24'ünü son iki sette yaparak yenilmekten kurtulamasa da 10 ay önce 957. basamakta yer aldığı dünya sıralamasında önümüzdeki hafta 4 numaraya yükselmeyi garantiledi.

Bundan 10 yıl önce Roland Garros'da gençler şampiyonluğuna ulaşan Halep, 1978'de burada mutlu sona ulaşan Virgina Ruzici'den 40 yıl sonra ülkesine Grand Slam şampiyonluğu getiren ilk Rumen raket olmayı başardı.

Simona Halep aynı zamanda Chris Evert ve Jana Novotna ile birlikte 3 Grand Slam finali kaybettikten sonra ilk şampiyonluğuna ulaşan isimler arasına girdi.