Roberto Bautista Agut, Djokovic'in başına bela olmaya devam ediyor. Bu senenin başında Doha'da mağlup ettiği dünya 1 numarasını iki ay sonra bu kez de Miami'de mağlup eden Bautista Agut 8.kez katıldığı turnuvada ilk çeyrek finaline yükselmeyi başardı.

İlk sette fırtına gibi esen ve yalnızca 33 dakikada 6-1'le açılış setine nokta koyan Djokovic ikinci sete de servis kırarak başlasa da bu noktadan sonra adeta kepenk indirdi. Setin devamında kontrolü rakibine kaptıran ve basit hatalarına engel olamayan dünya 1 numarası karşısında 30 yaşındaki İspanyol raket seti 7-5 alarak maçı final setine taşımayı başardı.

Final setinde de arkasına aldığı rüzgarı devam ettiren ve iki kez servis kırarak sete 6-3 ile nokta koyan dünya 25 numarası, kariyerinin ilk Miami Masters çeyrek finaline adını yazdırdı.

Novak Djokovic ilk seti kazandığı son 42 maçta sadece iki yenilgi yaşarken, bu iki yenilgiyi de Roberto Bautista Agut'tan almış oldu.

Daha önce 6 defa şampiyon olduğu Miami Açık turnuvasına 4.turda veda eden Sırp raket, Indıan Wells'te de 3.turun ötesine geçememişti.

Bautisa Agut çeyrek finalde ABD'li raket John Isner ile karşı karşıya gelecek.


Eren Andaç / Tenisdunyasi.net