İkinci kez emekliliğin ardından kortlara dönen Kim Clijsters, on yıl sonra ilk kez yer aldığı Indian Wells'in birinci turunda Katerina Siniakova'ya 6-1, 2-6, 6-2'lik üç sette mağlup oldu ve turnuvaya veda etti.

California çölünde daha önce iki şampiyonluk yaşayan Clijsters, ilk seti kaybettikten sonra erken servis kırdığı ikinci seti kazansa da final setinin başında servis kırdıran taraf oldu. Çek tenisçi servis kırma avantajını koruyarak adını ikinci tura yazdırdı.

Geçtiğimiz yılın Şubat ayında ikinci kez emeklilikten kortlar dönen Belçikalı dünya eski 1 numarası, beşinci maçında da galibiyet alamadı.

Katerina Siniakova ikinci turda 10 numaralı seri başı Angelique Kerber ile karşı karşıya gelecek.

Indian Wells tek kadınlar birinci tur maçları iki maratona da sahne oldu. Sloane Stephens, Britanyalı tenisçi Heather Watson'ı 6-7(5), 7-5, 6-1'lik üç sette mağlup ederken kortta 2 saat 50 dakika kaldı.

Martina Trevisan ve Marie Bouzkova arasında oynanan ve İtalyan tenisçinin 6-4, 6-7(8), 6-4 ile kazandığı birinci tur maçı ise 3 saat 52 dakika sürdü ve WTA tarihinin en uzun altıncı maçı oldu.