Profesyonel Tenisçiler Birliği ATP, 2020’den itibaren yeni bir milli takımlar turnuvasının yapılacağını açıkladı. Londra’daki ATP Finals sırasında yapılan açıklamaya göre 2020 yılının ilk haftası Avustralya’nın üç ayrı şehrinde yapılacak ATP Cup’a 24 ülke takımı katılacak. 4 takımlı 6 gruptaki lig usulü maçlardan sonra çeyrek final, yarı final ve final maçlarıyla sona erecek.

Turnuvanın tanıtıldığı basın toplantısında konuşan ATP Başkanı Chris Kermode şunları söyledi: "ATP olarak hep yenilikler peşindeyiz. 4.5 yıldır bu turnuva için çalışıyoruz. Dünya tenisindeki iyi oyuncuların çokluğu bunu planlama fırsatı verdi bize. 2020'nin Ocak ayında 24 takımın katılacağı bir turnuva olacak. 4 takımdan oluşan 6 grupta takımlar iki tekler ve bir çiftler maçı yapacak her eşleşmede. Finalde turnuvayı kazanan takımların oyuncuları 750 ATP puanına hak kazanacak. Turnuvanın toplam ödülü 15 milyon dolar olacak.”
Basın toplantısında katılan erkekler dünya 1 numarası Novak Djokovic de bu yeni turnuvayı destekleyen isimlerden biriydi: “Yılın çok büyük bölümü bireysel olarak korta çıkıyoruz. Bu kez ülke renkleri için oynamak çok güzel olacak. Ben de ülkem Sırbistan için oynayacağım." Keza Amerikalı John Isner da Tüm Amerikan tenisçileri adına konuşuyorum. Böyle bir turnuvada ülkemizi temsil etmek hepimiz için büyük bir gurur kaynağı olacak" açıklamasını yaptı.

Tenis takviminde bir sıkışıklık olup olmayacağı sorusu üzerine ATP Başkanı Chris Kermode şu yanıtı verdi: " Bu turnuvayla tenis takvimini uzatmıyoruz. Geçen 20 sezonda ATP oyuncuları yılın ilk haftasında turnuva oynadılar. O hafta turnuva oynamaktan çekineceklerini sanmam."

Turnuvayla ilgili detaylar ve maçların yapılacağı üç Avustralya şehriyse ilerleyen haftalarda açıklanacak.

(Alp Ulagay- Londra)