Fransa Açık tek erkekler finalinde Stefanos Tsitsipas'ı dört saati aşan bir mücadele sonunda iki set geriden gelerek 6-7(6), 2-6, 6-3, 6-2, 6-4 ile mağlup eden dünya 1 numarası Novak Djokovic 19. Grand Slam şampiyonluğunu elde etti.

71 dakika süren ilk seti 8-6'lık bir tie-break oyunuyla kaybettikten sonra ritim kaybettiği ikinci seti de Tsitsipas'ın 6-2 kazanmasıyla geri düşen Djokovic, üçüncü sette 11 dakika süren bir oyunun ardından Tsitsipas'ın servisini kırdıktan sonra kortta oyunu daha çok dikte eden raket konumuna geldi ve üçüncü ve dördüncü setleri de kazanarak skoru eşitledi.

Beşinci setin dördüncü oyununda servis kıran Sırp tenisçi zaman zaman zorlansa da avantajını korudu ve 4 saat 12 dakika sonunda Silahşörler Kupası'nı kazanan taraf oldu.

Maç boyunca çok iyi servis atan Djokovic ilk servislerinden %78'le puan çıkarırken ikinci setten sonra servis kırma puanıyla yüzleşmedi.

Bu yıl Avustralya Açık'ta da şampiyon olan Djokovic böylelikle yılın ilk iki büyük turnuvasını birilikte kazanan ve bunu birden fazla kez yapan tarihteki üçüncü oyuncu oldu. Daha önce Rod Laver ve Roy Emerson bunu başarırken Djokovic 2016'da da bu dubleyi gerçekleştirmişti.

Gaston Gaudio ve Guillermo Coria arasında oynanan 2004 finalinden sonra, Nadal'ın hegemonyasının başlamasıyla hiç beş setlik final görülmeyen Fransa Açık tek erkekler turnuvasında 17 yıl sonra bir ilk gerçekleşti. Aynı zamanda 2004 tek erkekler finalinden bu yana ilk kez şampiyonluk maçında bir tenisçi iki set geriden gelerek kazandı.

Djokovic böylelikle 19. Grand Slam şampiyonluğunu kazandı ve en çok majör şampiyonluğu olan erkek tenisçiler listesinde 20 şampiyonlukla zirvede yer alan rakipleri Federer ve Nadal'a bir adım daha yaklaştı.

Djokovic aynı zamanda bütün majör turnuvaları en az iki kez kazanan Açık Dönem'deki ilk erkek tenisçi oldu.