Alexander Zverev, Roma Masters finalinde Rafael Nadal'a kaybettikten sonra çıktığı ilk maçta Ricardas Berankis'i 6-1 6-1 6-2 ile geçerek Roland Garros'ta ikinci tura yükseldi.

Dünya 92 numarasında yer alan rakibi karşısında sadece 69 dakikada galibiyete uzanan Sascha Zverev, Litvanyalı raket Berankis'in servisini 7 kez kırmayı başardı.

İlk servislerinden yüzde 87 ve ikinci servislerinden ise yüzde 81 gibi yüksek yüzdelerle puan çıkaran dünya 3 numarası Zverev, maç boyunca domine ettiği servis oyunlarında rakibini sadece 1 kez 30'u gösterdi.

2018'de ATP turun en çok maç kazanan ismi konumda bulunan Alexander Zverev, Ricardas Berankis'i saf dışı bırakarak, kendisi adına yılın 31. galibiyetine imza attı.

SON ŞAMPİYON KAYIP

Günün merakla beklenen karşılaşmalarından birinde de son şampiyon Jelena Ostapenko ile Kateryna Kozlova karşı karşıya geldi.

Geçen yılki finalde Simona Halep'i setlerde geriden gelip mağlup ederek tüm dikkatleri üzerine çeken Ostapenko, Kozlova karşısında 7-5 ve 6-3'lük setlerle yenilmekten kurtulamadı.

Dört tanesikinci stte olmak üzere maç boyunca tam 7 kez servis kırdıran 20 yaşındaki Letonyalı, 13 çift hata ile tamamladığı karşılaşmada 48 de basit hata yaptı.

Jelena Ostapenko'nun turnuvaya ilk turda veda ettiği ana tablonun alt kısmında, Sara Errani, Francesca Schiavone ve Venüs Williams'ın da elenmesiyle; bu yılki kadınlar finalistlerinden birinin Paris'te ilk kez finalde boy gösterecek olması da henüz ilk gün sonunda kesinleşti.

BEŞ SETLİK GALİBİYETLER

Roland Garros erkekler ana tablosunda güne damga vuran noktalardan biri de 5 sete uzayan mücadeleler oldu.

Erkeklerde toplamda 16 maç geride kalırken, bu karşılaşmalardan 5 tanesinde ise kazananı karar seti belirledi.

5 setlik karşılaşmalar arasında Verdasco'nun Nishioka'yı 4 saat 24 dakikada geçtiği mücadele günün en uzun süren maçı olurken; Haase'yi setlerden 2-0'dan gelerek yenmeyi başaran Goffin ise en büyük geri dönüşe imza attı.

Günün karar setinde galibiyete uzanan diğer raketleri Radu Albot, Jared Donaldson ve Guido Andreozzi oldu.


Emre Başoğlu - tenisdunyasi.net