İki ''Next Gen'' raketi karşı karşıya getiren Citi Open finalinde, Alex De Minaur'u 6-2, 6-4 ile mağlup eden Alexander Zverev, son şampiyon unvanını korumayı başardı.

Turnuvada 1 numaralı seribaşı olarak ter döken 21 yaşındaki Sascha Zverev, Washington'da hem unvanını hem de geçtiğimiz yıl elde ettiği klasman puanlarını korumayı başarırken, 2018'deki üçüncü kupasını kazanmış oldu.

Bu yıl daha önce Münih ve Madrid'te de mutlu sona ulaşan genç Alman tenisçi, Citi Open eklemesiyle, aynı zamanda kariyerinin dokuzuncu şampiyonluğunu kutladı.

2018'in Şubat ayında oynanan Avustralya-Almanya Davis Cup eşleşmesinde de De Minaur'a karşı korttan galip ayrılan Sascha, aralarındaki ikili rekabeti 2-0'a getirmesini bildi.

Kupayı kaldırdıktan sonra harika hissettiğini dile getiren Alexander Zverev, ''Bugün kortta mental açıdan iyi göründüğümü ve olgun davranmayı başardığımı söyleyebilirim. Harika bir turnuva oynadım. Hafta boyunca çok güçlü rakiplerle karşılaşmama rağmen sadece 1 set kaybettim. Benim için gerçekten olağanüstü bir haftaydı.'' dedi.

Finalin kaybeden tarafı olan Alex De Minaur ise dünya 72 numarası olarak giriş yaptığı Citi Open sonrasında kariyerinde ilk kez dünya sıralamasında ilk 50'ye adım attı. 19 yaşındaki Avustralyalı, yeni açıklanan klasmanda 45 numaraya kadar tırmandı.

Emre Başoğlu - tenisdunyasi.net