Çok iyi bir sezon geçirdiği 2017'nin ardından bu seneye de iyi bir başlangıç yapan genç tenisçi, Avustralya Açık ilk turunda karşılaştığı Fabbiano karşısında zorlanmasına rağmen adını bir üst tura yazdırmayı başardı.

Domine ettiği ilk seti iki kez servis kırma avantajı ile 6-1 kapatan 20 yaşındaki raket ikinci sette Fabbiano'nun direnci ile karşılaşsa da bu seti tie-break sonucu hanesine yazdırdı ve setlerde iki adım öne çıkmayı başardı.

Final setinde rakibinin set için servis attığı noktada servis kırarak sete tutunan ve devamında kendi servis kıran dünya 4 numarası bu seti de 7-5 ile noktalayarak 2.tura yükseldi.

Kariyerlerindeki ilk maçta gülen taraf olan Sascha mücadeleyi 45 winner üreterek kapatırken, İtalyan Fabbiano ise bu departmanda 21'de kaldı.

Maç sonu değerlendirmesinde, geçen sezona dünya 24 numarası olarak başlayan, şimdi ise 4 numara koltuğunda oturmasının ne gibi bir değişiklik yarattığı ile ilgili gelen soruya "Değişen bir durum olmadı, hala sabahları erken kaldırılıyorum" şeklinde esprili bir şekilde yanıtlayan 20 yaşındaki raket ikinci tura yükseldiği için mutlu olduğunu ifade etti.

Alexander Zverev bir üst turda vatandaşı Peter Gojowczyk ile karşılaşacak.


-RAONIC ERİYOR

Bir diğer ilk tur mücadelesinde ise Lukas Lacko ile Milos Raonic karşı karşıya geldi. Sezona son derece kötü başlayan ve Brisbane'de son 16 turunda Alex de Minaur'a elenen Kanadalı, Avustralya Açık ilk turunda da Slovak tenisçi Lacko'ya mağlup olmaktan kurtulamadı.

İlk seti tie-break sonucu hanesine yazdırmasına rağmen rakibinin geri dönüşüne engel olamayan dünya 23 numarası diğer setleri 5-7, 4-6 ve 6-7 kaybederek turnuvaya ilk turda veda etti.

İlk defa Avustralya Açık'a birinci turda veda eden Kanadalı raket, 2018 senesinde çıktığı ikinci maçtan da boynu bükük ayrılmış oldu.

Raonic'e karşı kariyerinin ilk galibiyetini elde Lukas Lacko, ikinci turda Arjantinli Nicolas Kicker ile oynayacak.


Eren Andaç / Tenisdunyasi.net