ATP Dünya Turu Finalleri'nde Boris Becker grubunun ikinci maçında dünya 3 numarası Zverev, Marin Cilic'i 6-4, 3-6, 6-4 yendi ve grup maçlarına iyi başlayan taraf oldu.

İlk setin açılış oyununda servis kırarak avantajı eline geçiren Alman raket setin devamında bu avantajını koruyarak açılış setini 6-4 ile hanesine yazdıran taraf olurken, ikinci sette ise Marin Cilic benzer senaryonun galibi oldu ve servis kırarak başladığı seti 6-3 ile noktaladı ve maçı final setine taşıdı.

Final setinde avantajı ilk yakalayan isim Cilic olsa da sette geriden gelerek zafere uzanmayı başaran Sasha Zverev böylece kariyerinin ilk sezon sonu turnuvası maçında ilk galibiyetini elde etmiş oldu.

Rakibine sadece 3 kez winner üretme şansı tanıyan Zverev buna karşılık kendisi 12 winner kaydederken, daha fazla sayıda basit hata yapmasına rağmen (19-12) kritik puanlarda hata yapmadı ve Boris Becker grubundaki ilk maçından zaferle ayrılmayı başardı.

En son bu sene Madrid'deki toprak kort turnuvasında karşı karşıya gelen ikilinin aralarındaki son 3 maçından galip ayrılan Alman raket bu sonuçla seriyi de 4 maça çıkarmış oldu.

Kariyerinde ilk kez bu turnuvada boy gösteren Zverev maçtan sonra "İilk defa burada olduğum için başlarda biraz heyecan yaşadım ancak bunun da normal olduğunu düşünüyorum" derken kazandığı için de mutlu olduğunu sözlerine ekledi.

Cilic ise Zverev'i tebrik ederek "Maça iyi başlayan taraf kendisiydi, ben ikinci sette toparlandım ancak final setinde benden daha iyi mücadele ederek galip gelmeyi haketti" dedi.

Boris Becker grubunda ilk maçlar sonunda Federer zirvede yer alırken, son sırada Jack Sock bulunuyor.


Eren Andaç / Tenisdunyasi.net