Hırvatistan ile Amerika arasında oynanan Davis Kupası yarı finalinin ilk gününe ev sahibi ülke oyuncularının görkemli performansı damga vurdu. Zadar şehrindeki Visnjik Spor Salonu'nda oynanan eşleşmenin ilk maçında Borna Coric, Steve Johnson'ı üç sette geçerken zorlanmadı. Rakibi karşısında ilk iki sette çok üstün bir oyun sergileyen genç oyuncu tie break'le biten üçüncü seti de hanesine yazdırmayı başardı. 

İkinci maçta ise Marin Cilic kariyerinin ilk Davis Kupası maçına çıkan Francis Tiafoe ile karşılaştı. Maçın hemen başında Tiafoe'nin servisini kıran tecrübeli raket 3-0'lık üstünlüğü yakaladı ve 26 dakika süren seti 6-1'le hanesine yazdırdı. İkinci sette de 4-1 öne fırladıktan sonra üst üste forehand hataları yapan Cilic, Tiafoe'nin direnciyle karşılaştı. Hırvat yıldız tecrübesini ortaya koyduğu seti 6-3 kazanarak avantajı yakaladı. Üçüncü sette çok iyi servis atan Tiafoe bu seti tie-break'e götürmeyi başarsa da Cilic'ten set almayı başaramadı. 

LJUBICIC'IN REKORUNU GEÇTİ


Francis Tiafoe karşısında aldığı galibiyetle Davis Cup'ta 37. zaferine imza atan Marin Cilic, Ivan Ljubicic'in 36 galibiyetlik rekorunu geçmeyi başardı. Tecrübeli yıldız kariyerinin son döneminde Davis Kupası'nda oynamaktan büyük zevk aldığını belirterek, "Büyük başarı yakaladık. Takımın müthiş bir kimyası var. Atmosfer gerçekten harika. Mate'nin (Pavic) takıma geri dönmesi de bizi mutlu etti. Daha önce de iyi bir takımdık ama artık daha fazla kombinasyona sahip daha güçlü bir takımız" diye konuştu.

(Merthan Can)