Kortların dört önemli isminin yılbaşı öncesi Suudi Arabistan'ın Riyad şehrindeki özel bir turnuvaya katılma kararı bazı teniseverleri öfkelendirdi. Riyad Tennis Season Cup adıyla düzenlenecek etkinlikte Wimbledon 2023'ün finalistleri Carlos Alcaraz ve Novak Djokovic'in yanısıra WTA Turu'nun iki önemli ismi Aryna Sabalenka ve Ons Jabeur de korta çıkacak. Etkinlik 26 ve 27 Aralık tarihlerinde yapılacak. 

#NoToSaudiSportswashing etiketiyle twitter'da başlık açan tenisseverler dört oyuncuya büyük tepki gösterdi. Bir twitter kullanıcısı, "Suudi Arabistan'da bir kadın yanında bir erkek olmadan tenis izlemeye bile gidemez. Siz gidin para için oynayın" diyerek öfkesini dile getirdi.

SÜPER KUPA MAÇI DA RİYAD'DA

Fenerbahçe ile Galatasaray arasındaki Süper Kupa finali de 30 Aralık'ta Riyad'da oynanacak. Riyad'da yılın son haftasındaki spor etkinlikleri kapsamında düzenlenecek maç Al-Awwal Park Stadyumu'nda yapılacak. Türkiye Futbol Federasyonu'nun Cumhuriyet'in 100. yılında dev finali Suudi Arabistan'da oynatma kararı ağır şekilde eleştirilmişti.

(Merthan Can)