Günün ilk yarı finalinde Karolina Pliskova'nın Serena Williams'ı devirmesiyle yeni haftaya dünya sıralamasının 1 numarası olarak girmesi kesinleşen Angelique Kerber, Avustralya Açık ve Wimbledon'ın ardından bu sezon bir slam turnuvasında daha şampiyonluk maçına çıkmaya hak kazandı. Kerber, Flushing Meadows'taki üçüncü finalini arayan Danimarkalı Caroline Wozniacki'ye bu şansı tanımadı.

Puanlama sisteminin başladığı 1975'ten bu yana teklerde 1 numaraya çıkan toplamda 22'nci, Steffi Graf'tan sonra ise ikinci Alman olma başarısını Wozniacki'yi 6-4, 6-3'le geçerek kutlayan Kerber, New York'taki altıncı maçında da set kaybetmedi. "Küçüklüğümden beri 1 numara olmanın hayalini kuruyordum" diyen Angie, cumartesi günkü finalde Çek Karolina Pliskova ile kozlarını paylaşacak.

Amerika Açık çift kadınlar kategorisinde de finalin adı kondu. Martina Hingis/Coco Vandeweghe'yi 6-3, 6-4'le mağlup eden Fransız 1 numaralı seribaşları Caroline Garcia/Kristina Mladenovic'in rakibi, Ekaterina Makarova/Elena Vesnina'yı 6-2, 7-6 ile yenen Bethanie Mattek-Sands/Lucie Safarova tandemi oldu.