New York'ta tekler ana tablosunun 16 numaralı seribaşı olarak mücadele eden Yankı Erel, ilk turdaki rakibi Thiago Agustin Tirante’ye 5-7 6-1 3-6 ile kaybetti.

Karşılıklı olarak kazanılan 10 oyunla başlayan karşılaşmada ilk atak, 11. oyunda Arjantinli tenisçiden geldi. Yankı'nın servisini kırarak 6-5 öne geçen Tirante, ardından kendi servis oyununa da tutunarak setlerde 1-0 öne geçmeyi başardı.

İkinci set ise henüz ilk oyundan itibaren Erel'in üstünlüğüyle geçildi. Bu sette iki kez rakibinin servisini kırmayı başaran 17 yaşındaki Erel, 6-1'lik skorla seti hanesine yazdırırken, maça da denge getirdi.

Kıyasıya mücadeleye sahne olan iki setin ardından, karar setinin ilk beş oyununda iki tenisçi de servislerini kazandı. Altıncı oyuna gelindiğinde ise 40-15'i görmesine rağmen kendi servis oyununa tutunamayan Yankı, break dezavantajıyla 4-2 geriye düştü. Maçın kalan bölümünde servis kırma yaşanmazken, 1 saat 33 dakika süren mücadelenin ardından Erel için New York'taki tekler macerası son bulmuş oldu.

ÇİFTLERE DE ERKEN VEDA

Sezonun son Grand Slam turnuvası Amerika Açık'ın gençler kategorisinde ter döken Yankı Erel, teklerin ardından çiftlerde de ilk turda mağlup oldu.

Wimbledon'da birlikte zafere uzandığı Fin partneri Otto Virtanen ile yeniden ortaklık kuran Yankı, 6 numaralı seribaşı tandem Tristan Boyer/Nick Hardt karşısında korttan 7-6, 6-3 yenik ayrıldı.

Gençler kariyerinin son slam turnuvasını oynayan 2000 doğumlu Yankı, Ekim ayında Buenos Aires 2018 Yaz Gençlik Olimpiyatları'nda milli formayı terletecek.

www.ttf.org.tr