28 yaşındaki Arjantinli Guido Pella, iki gün ve beş set süren müthiş mücadele sonunda, dünya 5 numarası Marin Cilic'i, yağmurun da yardımıyla 3-6, 1-6, 6-4, 7-6 ve 7-5'lik setlerle geçerek Wimbledon'da kariyerinin en iyi derecesini elde etti.

Dün (Çarşamda) başlayan ve maçın ilk oyunundan itibaren Hırvat raket Cilic'in büyük dominasyonuyla devam eden mücadelede, henüz 1 saat dolmadan setlerde 2-0'a gelindi. Dünya 82 numarası Pella için her şeyin bittiği düşünülürken, üçüncü setle birlikte gelen Wimbledon klasiği yağmur, bütün dengeleri değiştirdi.

Marin Cilic, üçüncü sette oynadığı ilk üç servis oyununda rakibine puan daha göstermezken, yedinci oyunda maçta ilk kez servis kırdı ve karşılaşma bu noktada durdu. Bugün (Perşembe) kaldığı yerden devam eden maçta ibre tamamen Arjantinliye döndü. Önce setleri 2-1'e getiren Pella, tiebreak'te 2-0'dan geri gelerek kazandığı dördüncü setle birlikte maça denge getirmeyi başardı. Bu noktadan itibaren, performansının yanında mental üstünlüğü de ele geçiren Pella, 3 saat 13 dakika sonunda gülen taraf olurken, ATP klasmanının ilk beş sırasında yer alan rakiplerine karşı ilk galibiyetine de imza attı.

All England Club'ta, 1 numaralı kortta Cilic'e karşı kariyerinin en büyük maçını kazanan dünya 82 numarası, aynı zamanda oynadığı beş setlik maçlardaki üst üste yenilgi serisini de dördüncü maçta noktaladı.

Son Wimbledon finalisti Marin Cilic, maçın ardından hayal kırıklığını dile getirirken, maçın ertelenmesini dönüm noktası olarak gösterdi:

''Dün gerçekten çok iyi tenis oynuyordum. İlk iki sette performansım neredeyse hatasızdı. Maçın yarıda kalması benim açımdan talihsizlik oldu. Döndükten sonra ise servis ritmimi tamamen''

Yaşadığı üzüntüye rağmen basın toplantısında rakibine hakkını teslim eden Hırvat raket, ''Guido da çok güçlü bir tenis oynadı. Maça iyi başlayan bendim ama geri dönmeyi başaran ve bugün daha iyi oynayan taraf oydu'' şeklinde konuştu.

Kariyerinin en iyi Wimbledon performansını sergileyen Guido Pella, üçüncü turda dünya 103 numarası Mackenzie McDonald ile oynayacak.

Emre Başoğlu - tenisdunyasi.net