Danimarkalı dünya eski 1 numarası Caroline Wozniacki final setinde 1-5 geriye düştüğü karşılaşmada Jana Fett'i 3-6, 6-2, 7-5'lik setlerle geçerek Avustralya Açık'ta üçüncü tura yükseldi.

Turnuvanın 2 numaralı seri başı Wozniacki, kariyerinin ilk Grand Slam ana tablosunda yer alan rakibine karşı ilk seti kaybettikten sonra ikinci sette elde ettiği çift servs kırma avantajıyla 4-1 öne fırladı ve seti hanesine yazdırmayı başardı.

Üçüncü sette 1-5 geriye düşen ve sekizinci oyunda 2 maç sayısı kurtaran Wozniacki, 6 oyun üst üste kazanarak mücadeleyi noktaladı ve üçüncü tura yükselen taraf oldu.

Dünya 119 numarası Fett rakibine puan vuruşlarında 39 - 22'lik bir üstünlük sağlarken yaptığı 58 basit hata karşılaşmanın sonucunda belirleyici oldu.

TSONGA 5 SETTE

2008'de burada final gören deneyimli raket Jo-Wilfred Tsonga ise Kanadanın genç yeteneklerinden Denis Shapovalov'u 3-6, 6-3, 1-6, 7-6(4), 7-5 ile geçerek üçüncü tura yükseldi.

Geçtiğimiz yıl Amerika Açık'ta elemelerden çıkarak gördüğü 4.turla adından söz ettiren Shapovalov, karşılaşamda 11 ace ve 60 puan vuruşu kaydetmesine karşın mağlubiyetten kurtulamadı.

Tsonga ise üçüncü turda Nick Kyrgios - Victor Troicki mücadelesinin galibiyle karşı karşıya gelecek.

Avustralya Açık 2018'de üçüncü günün sabah seansında öne çıkan diğer mücadelelerdeyse ilk turda 2 numaralı seri başı Venus Williams'ı geçen Belinda Bencic, Taylandlı Luksika Kumkhum'a 6-1, 6-3 ile mağlup olarak elendi.

4 numaralı seri başı Elina Svitolina, Rod Laver Arena'da ilk seti kaybettiği mücadelede Katerina Siniakova'yı 4-6, 6-2, 6-1 ile geçerken Hırvat Ivo Karlovic ilk turda Jack Sock'ı eleyerek büyük bir sürpriz yapan Yuichi Sugita'yı final seti 12-10 biten ve dört buçuk saati aşan bir mücadelede mağlup etmeyi başardı.

Elemelerden geldiği ilk turda Peng Shuai'yi yenerek büyük bir sürprize imza atan geçtiğimiz yılın genç kadınlar şampiyonu 15 yaşındaki Marta Kostyuk ise Olivia Rogowska'yı 6-3, 7-5'lik setlerle geçerek vatandaşı Svitolina'nın rakibi oldu.

Yavuz Yavuz / Tenisdunyasi.net