Tokyo'da düzenlenen WTA Premier turnuvası Toray Pan Pasifik Açık'ta Anastasia Pavlyuchenkova'yı 6-0, 7-5 ile mağlup eden Caroline Wozniacki, 2017'de çıktığı yedinci finalde ilk kez güldü.

Turnuvanın son şampiyonu, yarı finalde Angelique Kerber'i mağlup eden Pavlyuchenkova karşısında 1 saat 13 dakika süren mücadelede 6 ace ve 23 puan vuruşu kaydetti.

Tokyo'da oynamayı çoksevdiğini ve kortun onun için çok uygun olduğunu belirten dünya 6 numarası Danimarkalı, "Odaklanmak ve agresif kalmak benim için çok önemliydi. Kupayı kazanmak harika." diye konuştu.

Şampiyonluk yolunda, yarı finalde dünya 1 numarası Garbiñe Muguruza'ya yalnızca iki oyun bırakan Wozniacki, 2008'den bu yana her yıl en az bir turnuva şampiyonluğu elde etme serisini de sürdürdü.

SEUL'DE ŞAMPİYON OSTAPENKO

Bu yıl kazandığı sürpriz Roland Garros şampiyonluğuyla dikkatleri üzerine çeken çiçeği burnunda ilk 10 oyuncusu Jelena Ostapenko, Güney Kore'nin başkenti Seul'de düzenlenen Kore Açık'ta kariyerinin ilk WTA şampiyonluğuna ulaştı.

WTA International turnuvası finalinde Brezilyalı Beatriz Haddad Maia'yı (5)6-7, 6-1,6-4 mağlup eden 20 yaşındaki Letonyalı, 2 saat 15 dakika süren mücadelede 6 ace kaydetti.

Kariyerinin ilk şampiyonluğunu Fransa Açık'ta kazanan Ostapenko, Kore'de ilk sert kort şampiyonluğunu da elde etmiş oldu.

Yavuz Yavuz / Tenisdunyasi.net