Türk tenisi tarihi günlerinden birini 2018 Wimbledon'da yaşadı. Sezonun üçüncü Grand Slam turnuvasının gençler kategorisinde çiftlerde Fin Otto Virtanen ile ortaklık kuran milli raket Yankı Erel, finalde Nicolas Mejia/Ondrej Styler'ı 7-6, 6-4 yenerek mutlu sona ulaştı.

İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenen prestijli organizasyonun final gününde şampiyonluk için korta çıkan Erel ve Virtanen, birinci servislerinden %100 ile puan çıkardıkları açılış setini 7/5'lik tie-break neticesinde kazanarak zafer yolunda ilk adımı attı.

Etkili servislerini mücadelenin ikinci setinde de sürdüren Erel/Virtanen çifti, aradıkları break'i onuncu oyunda elde etti. 6 numaralı seribaşları Mejia/Styler'ın servisini kırıp 5-4 öne geçen Erel/Virtanen, şampiyonluk adına servis kullandıkları son oyunda hata yapmadı.

Servis oyunlarını sıfıra karşı kazanıp 1 saat 25 dakika sonunda büyük ödüle koşan Erel ve Virtanen, maç sonrası kortta gerçekleştirilen seremonide şampiyonluk kupasını havaya kaldırdı.

SLAM ARENASINDA İKİNCİ KUPA

17 yaşındaki Yankı Erel, bir Grand Slam turnuvasında şampiyonluk sevinci yaşayan ikinci Türk tenisçi olarak tarihe geçti. Slam arenasında zafer kazanan ilk Türk sporcu ise 2014 Amerika Açık Gençler Şampiyonası'nda çift kızlarda ipi göğüsleyen İpek Soylu olmuştu.

www.ttf.org.tr