Wimbledon'da 7 ve 8 numaralı seri başlarını karşı karşıya getiren yarı final mücadelesinde Elina Svitolina'yı 6-1, 6-3'lük setlerle mağlup eden Simona Halep kariyerinin ilk Wimbledon finaline yükseldi.

Karşılaşma boyunca 26 puan vuruşu kaydeden ve rakibinin servisini beş defa kıran Rumen dünya eski 1 numarası, ilk servisten %47 ile puan çıkaran rakibine karşı %70 ile içeri düşürdüğü birinci servislerinden %74'lük bir oranla puan buldu.

Bu hafta çim kortta güçlü bacaklarının ona sağladığı avantajı fark ettiğini söyleyen Halep, "Kısa topları kullanıyorum, daha çok slice vuruyorum ve servislerim de iyiye gidiyor. Artık top bana doğru gelirken ne yapacağımı biliyorum." diye konuştu.

2014'te yarı final gören ancak Eugenie Bouchard'a mağlup olan Simona Halep bu sonuçla Wimbledon'da finale yükselen ilk Romanyalı kadın raket olmayı başardı.

Geçtiğimiz yıl Roland Garros'da ilk Grand Slam şampiyonluğunu kazanan Halep'in Wimbledon finalindeki rakibiyse Serena Williams oldu.

SERENA WILLIAMS'DAN 11. FİNAL

Wimbledon tek kadınlar ana tablosunun diğer yarı finalindeyse Barbora Strycova'yı 6-1, 6-2 ile geçen Serena Williams, daha önce 7 kez kazandığı Wimbledon'da 11. finaline yükseldi.

Bir saati aşmayan mücadele boyunca ilk servislerinden %89 ile puan çıkaran Williams hanesine 28 de puan vuruşu yazdırdı.

Geçtiğimiz yıl finalde Angelique Kerber'e mağlup olan Serena Williams, bu yıl Wimbledon şampiyonu olması halinde Margaret Court'a ait 24 Grand Slam tekler şampiyonluğu rekorunu egale edecek.

Serena Williams'ın finalde karşılaşacağı Simona Halep'e karşı daha önce çıktığı 10 karşılaşmada ise 9-1 üstünlüğü bulunuyor.