Yılın üçüncü Grand Slam turnuvası Wimbledon'ın birinci günü seri başları ve favorilerin vedalarına sahne oldu.

Wimbledon'da ilk büyük sürpriz 2 numaralı seri başı Naomi Osaka'yı 7-6(4), 6-2'lik iki sette eleyen Kazak Yulia Putintseva'dan geldi.

Mücadele boyunca rakibinin 38 basit hatasına karşılık yalnızca 7 basit hata yapan Putintseva iki hafta önce Birmingham'da yendiği rakibini tekrar mağlup etmeyi başardı.

Fransa Açık finalisti Marketa Vondrousova, 23 numaralı seri başı Caroline Garcia ve Rus Daria Kasatkina da Wimbledon'a maç kazanamadan veda eden raketler arasındaydı.

Kadınlar ana tablosunun öne çıkan diğer maçlarında ise 2017 yarı finalisti Magdalena Rybarikova, bu yıla umutla başlayan Belaruslu Aryna Sabalenka'yı 6-2, 6-4 ile geçerken 28 numaralı seri başı Su-Wei Hsieh'ye 6-2'lik iki sette mağlup olan Jelena Ostapenko Wimbledon'a erken veda etti.

ERKEKLERDE ZVEREV VE TSITSIPAS KAYIP

Birinci günün bir başka sürprizyse, 6 numaralı seri başı Alexander Zverev'in Jiri Vesely'ye 4-6, 6-3, 6-2, 7-5'lik dört sette mağlup olarak elenmesiydi.

İlk 10'daki rakiplerine karşı kariyerinin üçüncü galibiyetini alan Vesely karşılaşma boyunca ilk servislerinden %80 ile puan çıkarmayı başardı.

Erkekler ana tablosuna veda eden bir diğer seri başı raket ise İtalyan Thomas Fabbiano'ya 6-4, 3-6, 6-4, 6-7(8), 6-3'lük beş sette boyun eğen 7 numara Stefanos Tsitsipas oldu.

Geçtiğimiz hafta Eastbourne'da yarı final oynayan Fabbiano, 2018'de üçüncü turda yalnızca yedi oyun alabildiği rakibini geçerek ikinci turda Ivo Karlovic'in rakibi oldu.