Toplamda 758 üyesi bulunan Wimbledon Park Golf Club, kulübe ait 120 yıllık arazinin 65 milyon sterlin karşılığında Wimbledon tenis turnuvasına satılmasına oy çokluğuyla karar verdi.

Piers Morgan, Ant McPartlin ve Declan Donnaly gibi ünlü televizyoncuların da arasında bulunduğu Wimbledon Park Golf Club üyeleri, bu satış karşılığında 85 bin sterlin alacaklar.

Bu satışın ardından, golf kulübüne ait 30 hektarlık arazi, kulüp üyelerinin %82'lik oy oranıyla en prestijli grand slam turnuvası olarak kabul edilen Wimbledon'ın tesislerine eklenmiş oldu.

All England Lawn Tennis Club başkanı Philip Brook, satın almaya dair yaptığı açıklamada ''Golf kulübü üyelerinin bu satışa onay vermesi Wimbledon adına çok önemliydi. Bu arazi organizasyonun geleceğin dair yaptığımız planlar için büyük önem arz ediyordu.'' şeklinde konuşurken; 30 yılı aşkın zamandır kulüpte golf oynayan ve satış aleyhinde beyanda bulunan tek kulüp üyesi Martin Sumpton ise ''Wimbledon Park Golf Club'taki 120 yıllık gelenek üyelerin aç gözlülüğü sebebiyle bitti. İnsanlar parayı tercih etti'' dedi.

Emre Başoğlu