Tenis dünyasının ünlü kardeşleri Serena ve Venus Williams, Wimbledon'da yarı finale yükselerek maziyi hatırlattı. Son olarak Wimbledon 2009'da abla-kardeş Grand Slam finali oynayan iki tenisçi, yarı finaldeki rakiplerini geçmeleri halinde bu başarıyı yedi yıl sonra aynı yerde tekrar etmiş olacak.

Kardeşlerden bugün korta ilk çıkan Venus'tü. 1 numaralı kortta Kazak Yaroslava Shvedova ile mücadele eden 36 yaşındaki veteran tenisçi, rakibine 7-6(5) ve 6-2'yle üstünlük kurdu ve 2010 Amerika Açık'ın ardından majör turnuvalardaki ilk yarı finaline yükseldi.

Merkez kortta günün son maçına çıkan dünya 1 numarası Serena Williams ise Rus Anastasia Pavlyuchenkova ile karşılaştı. Rakibini her iki setin dokuzuncu oyununda kırdığı servislerle dize getiren Serena, 6-4, 6-4'le adını son dört tenisçi arasına yazdırdı.

Yarı finalde Venus, Angelique Kerber'in rakibi olurken Serena da Elena Vesnina ile eşleşti. Wimbledon'da bugüne dek çıktığı sekiz yarı finalin tamamını kazanan Venus, aynı zamanda kardeşi Serena'ya bu turnuvadaki tek yarı final yenilgisini tattıran oyuncu olarak göze çarpıyor. (Wimbledon 2000)

Yunus Dilber