22-28 Nisan tarihlerinde kadınlar tenisinin önemli isimlerini 12. kez ağırlayacak TEB BNP Paribas İstanbul Cup'ta wild card ile mücadele edecek oyuncular belirlendi. Bu yılki organizasyonda iki Türk oyuncu wild card ile ana tabloda mücadele ederken, dört oyuncu da elemelerde korta çıkacak.

2016 yılında TEB BNP Paribas İstanbul Cup'ta şampiyon olarak Türk tenis tarihinde bir ilki gerçekleştiren Çağla Büyükakçay bu yılki turnuvada wild card ile mücadele edecek. Sakatlığı nedeniyle kortlardan uzak kalan Başak Eraydın'ın ardından WTA'de en yüksek sıralamaya sahip oyuncu olan Pemra Özgen'e de wild card verildi. Son bir ay içinde Mısır'da üst üste iki ITF turnuvası kazanan İpek Soylu ile birlikte Berfu Cengiz, İpek Öz ve Zeynep Sönmez de  24 oyuncunun katılacağı elemelerde wild card ile mücadele edecek. Tenisseverlerin ücretsiz olarak takip edebileceği eleme maçları 21 Nisan Pazar günü saat 11.00'de başlayacak. 

1 NOLU SERİBAŞI NAVARRO

250 bin dolar toplam ödüllü turnuvaya dünya sıralamasında 27. sırada bulunan İspanyol Carla Suarez Navarro 1 nolu seribaşı olarak katılacak. WTA'de ilk 50 içinde yer alan sekiz oyuncunun korta çıkacağı TEB BNP Paribas İstanbul Cup'ta 2017 TEB Kültürpark şampiyonu Rumen Mihaela Buzarnescu da iki nolu seribaşı olarak yer alacak. Organizasyonda Ukraynalı Dayana Yastremska, Yunan Maria Sakkari, Fransız Kiki Mladenovic, Çek Katerina Siniakova ve Belçikalı Kirsten Filipkens gibi WTA Turu'nun önemli isimleri de boy gösterecek. 

Esenyurt'taki Spor Toto Tennis Park kortlarında düzenlenecek organizasyonda 22 Nisan Pazartesi ve 23 Nisan Salı günü maçlar saat 11.00'de başlayacak. Hafta içi diğer günler ise gündüz seansı 12.30'da akşam seansı da 17.00'de start alacak.

(Merthan CAN)