Sezonun son Grand Slam'i Amerika Açık'ta heyecan ikinci tur maçları ile devam ediyor. İlk turda Dimitrov'u eleyerek turnuvaya hızlı giriş yapan 2016 şampiyonu Wawrinka, ikinci turda karşılaştığı genç rakibi Humbert önünde set kaybı yaşasa da adını üçüncü tura yazdırmayı başardı.

Karşılıklı paylaşılan ilk iki setin ardından üçüncü sette de servis kırdırarak maçta bir anda geriye düşen İsviçreli raket devamında ise korta tecrübesini yansıtarak maçtan 7-6, 4-6, 6-3 ve 7-5'lik setlerle galip ayrılmayı başardı.

Tam 57 basit hata ile oynamasına rağmen ürettiği 43 winner ile sonuca giden 3 Grand Slam şampiyonu, bu sezonki ilk Grand Slam 3.turuna da imza atmayı başardı.

Wawrinka'nın bir üst turdaki rakibi Gilles Simon önünde set kaybetmeden kazanan Kanadalı Milos Raonic olacak.


- GENÇ İSİMLER SAHNE ALDI

Gündüz seansının öne çıkan bir diğer maçında ise aynı jenerasyonun iki genç ismi korta çıktı. Sert kortta son dönemde iyi maçlar çıkaran Yunan Tsitsipas ile Daniil Medvedev'in karşı karşıya geldiği maçta gülen taraf Rus tenisçi Medvedev oldu.

Sırasıyla Dominic Thiem, Novak Djokovic, Alexander Zverev ve Kevin Anderson gibi raketleri mağlup ettiği Rogers Cup turnuvasında final oynayan ve dünya sıralamasının 15.basamağına kadar yükselmeyi başaran genç Tsitsipas, kariyerinin ilk ikinci tur Grand Slam maçında Medvedev önünde varlık gösteremedi ve 4-6, 3-6, 6-4 ve 3-6'lık setlerle korttan boynu bükük ayrıldı.

Maç içerisinde istediği oyunu bir türlü korta yansıtamayan 20 yaşındaki Tsitsipas 64 basit hata ile adeta Rus rakibinin ekmeğine yağ sürmüş oldu.

22 yaşındaki Medvedev üçüncü turda Hırvat tenisçi Borna Coric ile mücadele edecek.


Eren Andaç / Tenisdunyasi.net