Indian Wells ikinci turunda Avustralya Açık finalisti Petra Kvitova ile karşı karşıya gelen Venus Williams, ilk seti kaybettiği mücadeleden 4-6, 7-5, 6-4'lük skorla galip gelmeyi başararak adını üçüncü tura yazdırdı.

İlk seti kaybettikten sonra ikinci sette de iki kez servisini kırdırarak 0-3 geriye düşen Williams, maçı final setine taşıyarak, kariyeri boyunca rakibiyle yaptığı yedinci maçın da üç sette bitmesini sağlamış oldu.

Mücadele boyunca daha agresif olan taraf Çek raket olsa da, Venus Williams rakibinin 56 basit hatasına karşılık  yalnızca 25 basit hata kaydederek galip ayrılmayı başaran taraf oldu.

Venus Williams üçüncü turda elemelerden gelen vatandaşı Christina McHale ile karşı karşıya gelecek.

OSAKA GALİBİYETLE BAŞLADI

Günün öne çıkan bir diğer karşılaşmasındaysa, Australya Açık'ı kazandıktan sonra çıktığı ilk maçta kendisini mağlup eden Kristina Mladenovic'i 6-3, 6-4'lük setlerle mağlup eden son şampiyon Naomi Osaka üçüncü tura yükseldi.

Dünya 1 numarası, yılın ilk Grand Slam'inde yarı final görerek dikkatleri üzerine çeken Danielle Collins ile karşılaşacak.

13 numaralı seri başı olarak mücadele eden Caroline Wozniacki ise, Ekaterina Alexandrova'ya 7-5, 2-6, 7-5'lik üç sette mağlup olarak turnuvaya ikinci turda veda etti.