Kadınlar tenisinin Dünya Kupası niteliğindeki Fed Cup'ta, Amerika-Hollanda eşleşmesi için korta çıkan Venüs Williams, Arantxa Rus ile karşı karşıya geldi. Hollandalı rakibini 6-1 6-4 ile geçmeyi başaran Venüs, kariyerinin 1000. maçından galibiyetle ayrıldı.

Arantxa Rus'a karşı elde ettiği galibiyetle takımını Hollanda karşısında seride 1-0 öne geçiren 37 yaşındaki tenis efsanesi, aynı zamanda Fed Cup kariyerinin 20. galibiyetini almış oldu.

Profesyonel tenis kariyerine, 1994 yılında Oakland için aldığı wildcard ile başlayan Venüs Williams, 14 yaşından günümüze kadar tam 776 maç kazandı.

Amerika'yı seride 1-0 öne geçiren maçın ardından konuşan dünya 8 numarası Amerikalı raket, ''Hiçbir maç kolay kazanılmıyor. Her maç ayrı bir mücadele ve zorluk barındırıyor. İşte bu yüzden oynamaya devam ediyoruz. Kağıt üzerinde kolay bir galibiyet gibi gözükebilir ama korta çıktığınızda asla öyle olmaz. Ne olursa olsun son puanı alıncaya kadar hiçbir şey bitmez. Kariyerimde gördüğüm en etkileyici tenis kalabalığının önünde ülkem adına galibiyet almaktan çok mutluyum'' dedi.

Kariyerinin 1000. maçını geride bırakan Venüs Williams, geride kalan 24 yılda ayrıca 7'si Grand Slam olmak üzere 49 kupa kazandı ve tam 11 hafta WTA'de 1 numarayı elinde bulundurdu.

(Emre Başoğlu - tenisdunyasi.net)