Amerika Açık tek kadınlar ana tablosunun alt kısmında yarı finale yükselen son isim, Petra Kvitova'yı 6-3, 3-6, 7-6(2)'lık setlerle deviren Venus Williams oldu.

Çeyrek finalistler arasında daha önce Grand Slam kazanmış tek tenisçileri karşı karşıya getiren mücadelenin ilk setine 13 numaralı seri başı Kvitova servis kırarak başlasa da avantajını koruyamadı ve Venus Williams ilk seti 6-3 ile hanesine yazdırdı.

Çek raket ikinci sete de servis kırarak başladı ve bu sefer üstünlüğünü koruyarak seti aynı skorla kazandı ve maçı final setine taşıdı.

Üçüncü sette 1-3 geriye düşen ancak servis kırarak tekrar maça ortak olan 37 yaşındaki Amerikalı seti tie-break'e taşıdı. Tie-break oyununa 7-2 ile nokta koyan Williams, yarı finalde Sloane Stephens'ın rakibi oldu.

Venus Williams, 2 saat 35 dakika süren karşılaşma boyunca rakibinden daha az puan vuruşu üretse de (21-35), Çek raketin yaptığı 45 basit hata sonuçta belirleyici oldu.

2000 ve 2001'de Amerika Açık'ta şampiyon olmayı başaran Venus Williams, kariyerinin en başarılı sezonlarından birini geçirdiği 2017'de, yılın son Grand Slam'inde, yedi yıl aradan sonra ilk yarı finaline yükselmiş oldu.

Evinde oynadığı için bu mücadelenin onun için çok anlamlı olduğunu söylelyen Williams rakibinin de mücadelesini teslim etti ve "Onu burada parlarken görmek harikaydı." diye konuştu.

Öte yandan, günün bir diğer çeyrek final mücadelesindeyse, Amerikalıların umudu Sam Querrey'i 7-6(5), (9)6-7, 6-3, 7-6(7)'lık setlerle geçen 31 yaşındaki Güney Afrikalı Kevin Anderson kariyerinin ilk Grand Slam yarı finalinde  Pablo Carreño Busta'nın rakibi oldu.

2003'te Avustralya Açık yarı finaline yükselen Wayne Ferreira'dan sonra bir Grand Slam'de son dörde kalan ilk Güney Afrikalı olan Anderson, ülkesinin açık dönemde Amerika Açık yarı finali gören ilk tenisçisi olmayı da başardı.

Yılın son Grand Slam'inde yarı final gören son Güney Afrikalı, 1965'te Cliff Drysdale olmuştu.

Yavuz Yavuz / Tenisdunyasi.net