Dünya 1 numarası Ash Barty ile karşı karşıya gelen İspanyol Carla Suarez Navarro iyi bir mücadele sergilediği maçta 6-1, 6-7(1), 6-1 ile mağlup olarak turnuvaya veda etti.

Kanseri yendikten sonra kortlara dönen ve bu yıl Amerika Açık'tan sonra tenisi bırakacağını açıklayan İspanyol raket, iki saate yaklaşan maçta ikinci setin onuncu oyununda rakibinin maç için attığı servisi kırarak seti kazandı ve karşılaşmayı final setine taşıdı. Final setini 6-1 ile kazanan Barty ise adını ikinci tura yazdıran taraf oldu.

Korta dönüşünden bu yana ikinci maçına çıkan Carla Suarez Navarro, ilk maçında Fransa Açık birinci turunda Sloane Stephens'a yine zorlu bir mücadelenin ardından mağlup olmuştu.

Suarez Navarro maçın ardından "Bana kalırsa Wimbledon bana verebileceği en güzel hediyeyi verdi. Bugünden daha iyisini isteyemezdim." diye konuştu.

Bu yılın sonunda tenisi bırakacağını duyuran bir başka isim olan 17 numaralı seri başı Kiki Bertens ise Ukraynalı Marta Kostyuk'a 6-3, 6-4 ile mağlup olarak turnuvaya veda etti.

2018 çeyrek finalisti Hollandalı raket maçta yaptığı 38 basit hatayla yenilmekten kurtulamadı.