Türkiye Tenis Federasyonu, hayata geçireceği Tenisle Biriz isimli projeyle farklı alanlarda sporun ve toplumun çeşitli sorunlarına ilişkin farkındalık yaratmayı amaçlıyor.

2024'e kadar sürmesi planlanan projenin alt başlıklarını fırsat eşitliği, mental sağlık, çocuk koruma, ikili kariyer ve sürdürülebilirlik gibi farklı alanlar oluşturuyor.

Tenisle Biriz projesi, spora kadın katılımını destekleme, cinsiyet farklılıklarından dolayı maddi eşitsizliklerin giderilmesi ve yönetim kademelerinde kadınların sayılarının artması gibi toplumsal cinsiyet eşitliği hedefleri içeriyor.

Projede aynı zamanda antrenörlere yönelik seminer ve eğitimlerle çocuk koruma üzerine çalışmalar yapılması planlandı. Ayrıca tenis turnuvalarında plastik ve kağıt tüketiminin azaltılması, su tasarrufu ve geri dönüşüm tedbirleri gibi dönüşümlerle birlikte daha çevreci bir dönemin başlaması da hedefler arasında.

Mental sağlık alanında ise sporculara, antrenörlere ve idarecilere yönelik eğitimler verilecek ve mental destek merkezleri kurulacak.

Projenin ikili kariyer boyutu ise sponsor firma ve firmalar aracılığıyla bir eğitim fonunun oluşturulması, sporculara yönelik burs opsiyonları sunulması ve Türkiye Tenis Federasyonu’na ait dijital bir eğitim platformu oluşturulması gibi çalışmaları içeriyor.

Projeyi duyuran Türkiye Tenis Federasyonu başkanı Cengiz Durmuş, "Tenisle Biriz projesiyle birlikte hem ülkemiz tenisine hem de toplumumuza fayda sağlamayı ve toplumu ilgilendiren önemli konularda sosyal farkındalık yaratmayı hedefliyoruz. Bu projede tenise değer katan tüm paydaşlarımızla ortak bir çalışma yürüteceğiz." diye konuştu.