Rogers Cup'taki üçüncü tur maçında Novak Djokovic ile karşı karşıya gelen Yunan raket Stefanos Tsitsipas, 6-3 6-7 ve 6-3'lük setlerle zafere ulaşarak, son sekiz arasındaki yerini aldı.

Djokovic ile ilk kez aynı kortu paylaşan 1.93'lük Tsitsipas, karşılaşmada özellikle servis oyunlarıyla öne çıkmayı başardı. Genç Yunan, Toronto'da daha önce dört kupa kazanan Djokovic karşısında ilk servislerinden yüzde 84 ile puan çıkarmayı başarırken, aynı zamanda 11 de ace buldu.

Geçtiğimiz yıl bu dönemlerde dünya klasmanının 168. sırasında yer alan Tsitsipas, şu ana kadar 25 galibiyet aldığı ve Rio'da kariyerinin ilk finalini yaşadığı 2018 sezonuyla birlikte, ATP'de ilk 30 raket arasına girmeyi başardı.

Şu anda sıralamanın 27. basamağında yer alan Yunan raket, Denis Shapovalov ile birlikte dünya klasmanında ilk 30'da yer alan iki ''Next Gen'' oyuncudan biri konumunda yer alıyor.

Rogers Cup'taki ilk iki turda Damir Dzumhur ve Dominic Thiem'e karşı da etkileyici galibiyetler alan Stefanos Tsitsipas'ın, yarı final yolundaki rakibi ise turnuvanın iki numaralı seribaşı Alexander Zverev olacak.

Emre Başoğlu - tenisdunyasi.net