Amerika Açık'ta elemelerden gelen Taylor Townsend, Wimbledon şampiyonu Simona Halep'i ilk seti kaybetmesine karşın 2-6, 6-3, 7-6(4) ile mağlup ederek adını üçüncü tura yazdırdı.

Elemelerdeki iki maçında ve birinci turda Kateryna Kozlova karşısında da ilk seti kaybettikten sonra galip gelen ABD'li raket, yılın son majör turnuvasında üst üste dördüncü geri dönüşüne imza attı.

Mücadele boyunca servis vole tekniğine tutunan dünya 116 numarası, 106 kez geldiği file önünde %60 ile puan çıkardı. Townsend, "Tenis oynamaya başladığımdan bu yana hep file önüne yaklaşmayı sevdim. File önünde geri çizgideyken olduğumdan daha rahat hissediyorum." diye konuştu.

İki saati aşan karşılaşmada4 numaralı seri başı rakibine karşı 42 puan vuruşu kaydeden Townsend, üçüncü setin 12. oyununda da bir maç puanı kurtardı.

Taylor Townsend üçüncü turda, bir başka Rumen raket Sorana Cirstea ile karşı karşıya gelecek.

Öte yandan Wimbledon'da gördüğü dördüncü turla dikkatleri üzerine çeken ve burada wild card ile mücadele eden 15 yaşındaki Cori Gauff, Macar Timea Babos'u 6-2, 4-6, 6-4'lük üç sette mağlup etti ve üçüncü turda 1 numaralı seri başı Naomi Osaka'nın rakibi oldu. 

Amerika Açık'a wild card ile katılan bir başka ABD'li raket Kristie Ahn ise elemelerden gelen Anna Kalinskaya'yı geçerek üçüncü tura yükseldi ve Jelena Ostapenko'nun rakibi oldu.