Geçtiğimiz yıl, "Toprakta geçen her hafta benim için çim kort sezonuna bir hafta daha yaklaşmak demek" diye konuşan Ashleigh Barty, toprak kort Grand Slam'inde kariyerinin ilk majör şampiyonluğuna ulaştı.

Kendisi gibi kariyerinin ilk Grand Slam finalinde yer alan 19 yaşındaki Marketa Vondrousova'yı 6-1, 6-3 mağlup eden Avusturalyalı raket Fransa Açık'ta zafere ulaştı.

"Kusursuz bir maç" oynadığını söyleyen Barty, 70 dakika süren mücadele boyunca 27 puan vuruşu kaydetti ve 20 kez geldiği file önünden 15 puan çıkardı.

Barty böylelikle 1973'te burada şampiyon olan Margaret Court'tan 46 yıl sonra Suzanne Lenglen kupasını kaldıran ilk Avustralyalı raket oldu.

WTA Turu'nda bu yılın en fazla maç kazanan tenisçisi olan Barty bu sonuçla 2019'daki maç kaydını 31-5 olarak geliştirdi ve önümüzdeki hafta açıklanacak dünya sıralamasında 2 numaraya yükselmeyi garantiledi.

Bu yıl Miami Açık'ta da şampiyon olan 23 yaşındaki Ash Barty, aynı zamanda 6 Aralık 1976'da WTA sıralamasında 2 numara olan Evonne Goolagong Cawley'den bu yana en yüksek basamağa yerleşen Avustralyalı tenisçi oldu.

19 yaşında kariyerinin ilk Grand Slam finaline yükselen Çek Vondrousova ise, "Altı zor maç kazandım, kendimle gurur duyuyorum. Sanırım bundan sonra hayatım değişecek." diye konuştu.