20 yaşındaki genç Amerikalı Taylor Fritz karşısında 3-6 6-3 7-6 6-4'lük setlerle turnuvanın dışına iten Dominic Thiem, Amerika Açık'ta üst üste üçüncü kez son 16 turuna yükselmeyi başardı.

3 saati aşan mücadele sonunda korttan galip ayrılan 24 yaşındaki Avusturyalı tenisçi, karşılaşmada hem servis performansı hem de bitirici vuruşları ile dikkat çekti. Maç boyunca servislerinde tam 18 ace üreten Thiem, aynı zamanda ilk servislerinden yüzde 76 ile puan çıkarırken, etkili servislerini 59 da winner ile tamamladı.

Dünya 9 numarası Dominic Thiem'in galibiyetiyle sonuçlanan karşılaşma aynı zamanda ikili arasındaki bireysel rekabette de durumu 2-0'a getirdi. Thiem ve Fritz, geçtiğimiz yıl yine Amerika Açık'ta birbirlerine karşı korta çıkmışlardı ve Avustralyalı tenisçi 3-1'lik set skoruyla kazanmayı başarmıştı.

New York'taki en iyi derecesini pekiştiren Dominic Thiem'in, çeyrek final yolundaki rakibi ise Güney Afrikalı raket Kevin Anderson oldu.

SVITOLINA RAHAT KAZANIYOR

Amerika Açık'ta beşinci gün programının korta çıkan önemli isimlerinden biri de Elina Svitolina oldu.

İlk iki turda sırasıyla Sachia Vickery ve Tatjana Maria'yı turnuvanın dışına iten Elina Svitolina, üçüncü turda ise Qiang Wang'ı set kaybetmeden geçmeyi başardı.

Wang karşısında 6-4 ve 6-4 ile kazanmasını bilen 23 yaşındaki Ukraynalı raket, aynı zamanda New York'ta geçen yıl elde ettiği en iyi derecesi olan son 16 turunu da yinelemiş oldu.

Dünya 7 numarası Elina Svitolina, Amerika Açık son 16 turunda, bugüne kadar bir kez 2013'te karşılaştığı ve mağlup ettiği Anastasija Sevastova kozlarını paylaşacak.

Emre Başoğlu - tenisdunyasi.net