Geçen seneki Wimbledon'dan beridir sakatlıklarla uğraşan ve istediği form seviyesine bu Wimbledon ile birlikte yavaş yavaş ulaşan dünya eski 1 numarası Novak Djokovic, 3.turda karşılaştığı Kyle Edmund'u ilk seti kaybetmesine rağmen devirdi ve 4.tura yükseldi.

İlk seti tek servis kırma avantajı ile kazanan Edmund olurken ikinci seti ise benzer şekilde hanesine yazdıran ve setleri dengeleyen isim Djokovic'ti. Servis kırarak başladığı üçüncü sette de sürücü koltuğunda set boyunca oturan Nole setleri 2-1'e getirerek maçta öne geçmeyi başardı.

4.sette ise durum 3-3 iken maçın önüne geçen ve karşılaşmaya damga vuran bir an yaşandı. Edmund servis oyununda Djokovic'in elde ettiği servis kırma puanında top yerde iki kez sektikten sonra Edmund topa dokundu ancak hakem pozisyonu süzemedi ve sayıyı Kyle Edmund'a verdi, Djokovic yoğun bir şekilde itiraz etse de sonuç değişmedi ve Edmund sonrasında da servis oyununa tutunup durumu 4-3'e getirdi.

Ancak devamında bu olayın etkisini atlatan ve üstüste 3 oyun kazanarak maça nokta koyan dünya 21 numarası bir kez daha adını Wimbledon 4. turuna yazdırmayı başardı.

Karşılaşma boyunca ilk servislerinden %82 ile puan çıkartan Sırp yıldız karşısında Kyle Edmund bu departmanda %65'te kalırken aynı zamanda yaptığı 32 basit hata ile de bir anlamda kendi sonunu hazırlamış oldu.

Maç sonu röportajında 4. sette yaşanan olay hatırlatılan ve görüşü sorulan Sırp tenisçi "Herkes hata yapabilir, hakeme o pozisyonda top yere iki kez değmeden o vuruş nasıl yapılabilir diye sordum ancak cevap alamadım, ama önemli değil sonuç olarak kazandığım için mutluyum" ifadelerini kullandı.

2011, 2014 ve 2015 yıllarında burada şampiyonluk yaşayan 2013'te de final gören 31 yaşındaki raket son 16 turunda Karen Khachanov ile mücadele edecek.


(Eren Andaç / Tenisdunyasi.net)