Novak Djokovic, finalde karşılaştığı Kevin Anderson'u, set kaybı yaşamadan mağlup ederken, Merkez Kort'ta kariyerinin dördüncü kupasını kaldırmayı başardı.

Nole, Roger Federer ve John Isner'i tarihe geçen galibiyetlerle saf dışı bırakarak şampiyonluk maçına çıkmaya hak kazanan Güney Afrikalı Anderson'u, 6-2, 6-2 ve 7-6'lık setlerle mağlup etti.

Maça fırtına gibi giriş yapan Sırp tenisçi, rakibine sadece 1 kez break puanı gösterdiği ilk iki sette tam dört kez servis kırarak, setlerde 2-0 öne fırladı. Üçüncü set ise nispeten daha çekişmeli geçti. Anderson bu sette servislerinin tamamına tutunurken, Djokovic'in üç farklı servis oyununda elde ettiği altı break puanından da faydalanamayınca tiebreak'e gidildi. Tiebreak'i rahat bir oyun ve 7-3'lük skorla hanesine yazdıran Novak, böylece kariyerinin 13. grand slam kupasına uzandı.

2016 Roland Garros'ta Andy Murray'i mağlup ettikten sonra 25 aylık aranın ardından 13 majör kupasına kavuşan Novak Djokovic, aynı zamanda en çok grand slam kazanan erkek tenisçiler listesinde de dördüncü sıraya çıktı. Listenin ilk üç sırasında ise Roger Federer (20), Rafael Nadal (17) ve Pete Sampras (14) bulunuyor.

Karşılaşmanın ardından eski günlerine  bu kadar çabuk dönmeyi beklemediğini dile getiren Sırp raket, ''Roland Garros'un ardından bana burada kazanıp kazanamayacağımı sorsaydınız muhtemelen hayır derdim. Kendime ve yeteneklerime her zaman güvensem de bu seviyeye bu kadar çabuk dönebileceğimden şüpheliydim. Dirseğimdeki sakatlıktan sonra geri dönüşte çok zor günler yaşadım. Ama her grand slam savaşmak ve kupaya uzanmak için yeni bir motivasyon oluyor. Başardığım için çok mutluyum'' şeklinde konuştu. 

All England Club'ta 12 numaralı seribaşı olarak ter döken Novak Djokovic, Goran Ivanisevic'ten sonra (2001'de dünya 125 numarası), en düşük sıralamalı Wimbledon şampiyonu olarak kayıtlara geçerken, iki basamak tırmanarak, yeniden ATP klasmanında ilk 10'a yerleşti.

Emre Başoğlu - tenisdunyasi.net