COVID-19 pandemisi nedeniyle Mart'tan bu yana askıya alınan 2020 WTA sezonunun aradan sonraki ilk turnuvası Palermo'da başladı. Turnuvanın ilk gününe İtalyan raketlerin aldığı üç saatlik galibiyetler damga vurdu.

Sezon arası öncesi yükselişte olan ve ilk 100'e giren 24 yaşındaki Jasmine Paolini, ilk seti kaybettiği mücadelede Rus raket Daria Kasatkina'yı 5-7, 6-4, 6-4 geçerek adını ikinci tura yazdırdı.

Toplam 21 kez servis kırılan mücadelede Kasatkina elde ettiği 34 fırsatın yalnızca 10'unu değerlendirerek yenilmekten kurtulamadı. Paolini ise daha önce ilk 20'deki tenisçilere karşı aldığı tek galibiyeti 2018'de elde ettiği rakibini 3 saat 9 dakikada mağlup etmeyi başardı.

Sara Errani ise Sorana Cirstea'yı üç saate yaklaşan karşılaşmada 7-5, 1-6, 6-4 mağlup ederek ikinci turda Kristyna Pliskova'nın rakibi oldu.

Öne çıkan diğer maçlarda ise 8 numaralı seri başı Ekaterina Alexandrova Fransız Kristina Mladenovic'i 5-7, 6-0, 6-1 ile geçerken, Hırvat Donna Vekic de Arantxa Rus'u iki sette mağlup ederek ikinci turda turnuvaya özel davetle katılan İtalyan Elisabetta Cocciaretto'nun rakibi oldu.