TED Spor Kulübü'nün ev sahipliğinde bu sene ilki gerçekleştirilen ve toplam üç gün Uluslararası Tenis Antrenörleri Eğitim Konferansı sona erdi. Erhan Oral, İrfan Gülmez, Hrvoje Zmajic, Ales Filipcic ve Jaime Fernandez'in katılımcılarla tecrübelerini paylaştığı seminerde 150'den fazla antrenör hazır bulundu.

Oyuncuların en doğru gelişimi göstermelerini sağlama ve profesyonelliğe geçiş aşamalarındaki problemlerini ortadan kaldırma gibi konuların üzerinde durulduğu konferansta, sporcularla birlikte antrenörlerin de kendilerini geliştirmelerinin önemine vurgu yapıldı.

Konferansta hem eğitimci hem de koordinatör sıfatıyla hazır bulunan Antrenör Erhan Oral, organizasyonu TED Spor Kulübü Başkanı Prof. Dr. Mehmet Emin Tınaz ve Türkiye Tenis Federasyonu ile birlikte hayata geçirdiklerini dile getirirken, Türk tenisinin geleceğini garanti altına almak için genç tenisçilerinin doğru bir gelişim göstermesinin önemine dikkat çekti.

Ülke olarak sadece teniste değil, hiçbir branşta yetenek sıkıntısı çekmediğimizin üzerinde duran Oral, ''Çocuklarımızda yetenek sıkıntısı olduğunu asla düşünmüyoruz. Sıkıntımız küçük yaş gruplarındaki başarıları profesyonel seviyeye taşıyabilmek. Bu kritik aşamada sporcular kadar antrenörlerin de kendilerini geliştirip profesyonelliğin gerektirdiği koşullara adapte olmaları çok önemli. Bizim bu konferansı düzenlemekteki amacımız da, genç tenisçilere yol gösterme misyonuna sahip olan antrenörlerimize nasıl daha iyi olabilecekleri konusunda bir çıkış noktası göstermek. Umarız hep birlikte çalışarak bu amacımıza ulaşıp Türk tenisini daha iyi bir geleceğe taşırız'' dedi.

Türkiye Tenis Federasyonu ile TED Spor Kulübü'nün ortaklaşa düzenlediği Uluslararası Tenis Antrenörleri Eğitim Konferansı'nın devamlılığının sağlanması ve önümüzdeki yıllarda farklı şehirlere ulaştırılması hedefleniyor.

(Emre Başoğlu - tenisdunyasi.net)