TED Spor Kulübünün ev sahipliğinde bu yıl 70.si düzenlenen köklü organizasyonda, sekizinci gün oynanan tekler yarı finallerinin ardından final eşleşmesi de netleşmiş oldu.

Organizasyonun 2 numarası Corentin Moutet, vatandaşı Antoine Hoang'ı turnuvanın dışına iterken, yarı finaldeki üç Fransızdan biri olan Quentin Halys ise 1 numaralı seribaşı Thomas Fabbiano karşısında korttan galip ayrıldı.

Günün ilk maçında korta inen 19 yaşındaki genç Fransız Corentin Moutet, vatandaşı Antoine Hoang karşısında üst üste altı oyun kaybederek 6-2 ile yitirdiği ilk setin ardından maça tutunmayı başardı.

İlk seti kaybettikten sonra ikinci sete de servis kırdırarak başlamasına rağmen pes etmeyen genç tenisçi, takip eden 18 oyunun 13'ünü kazanarak 2-6, 7-5, 6-0 ile finale adım attı ve ATP seviyesinde ilk finalini oynamaya hak kazandı.

Dünya 126 numarası genç Fransız, çeyrek finalde milli tenisçi Cem İlkel’i elemeyi başarmıştı.

FRANSIZLARIN HAFTASI



İstanbul Challenger tekler tablosunda yer alan 10 Fransız tenisçiden üçünün ter döktüğü yarı final eşleşmelerinde, şampiyonluk maçına çıkmaya hak kazanan diğer isim Quentin Halys oldu.

Quentin Halys, güçlü servis performansıyla baştan sona domine ettiği ilk seti 6-3’lük skorla kazanırken, ikinci sette servisinde yaptığı tek hata, Thomas Fabbiano’nun 6-4 ile skoru eşitlemesine sebep oldu.

İki raketin de servislerine tutunarak başladığı karar setinde ise dünya 157 numarası Fransız, rakibine gösterdiği tek servis kırma puanını çevirirken, 1 numaralı seribaşı İtalyan, yedinci oyunda karşılaştığı servis kırma puanlarını kurtaramadı. Bu noktada avantajı ele geçiren Halys, seti de 6-4 kazanarak finalde vatandaşı Corentin Moutet’in rakibi oldu.

TED Open İstanbul Challenger'da tek erkekler finali, 16 Eylül Pazar saat 15.30'da oynanacak.

Emre Başoğlu - tenisdunyasi.net