Tenis Eskrim Dağcılık (TED) Spor Kulübü kortlarının, 10-16 Eylül tarihleri arasında ev sahipliği yapacağı prestijli organizasyonda, yine erkekler tenisinde isim yapmış önemli sporcular mücadele edecek.

Geçtiğimiz yıl erkekler klasmanının 59 numarası Malek Jaziri'nin şampiyonluğuyla tamamlanan turnuvada, bu kez bir dönem dünya sıralamasında ilk 100’da yer alan sporcular ter dökecek. 32 yaşındaki tecrübeli İspanyol Marcel Granollers'in en önemli favori olarak dikkat çektiği ana tabloda, İtalyan Thomas Fabbiano, Ukraynalı Sergiy Stakhovsky ve Alman Tobias Kamke de şampiyonluk adayları arasında yer alıyor.

Toplam 75 bin dolar para ödülünün dağıtılacağı ATP Challanger seviyesindeki zorlu turnuvada, milli tenisçiler Cem İlkel ve Anıl Yüksel de doğrudan ana tabloda boy gösterecek.

Hafta sonu (8-9 Eylül) eleme müsabakalarıyla başlayacak olan TED Open İstanbul Challenger’da, çiftler şampiyonu 15 Eylül, tekler şampiyonu ise 16 Eylül’de belli olacak.

ELEMELERİN 1 NUMARASI HOSSAM

Yarın (8 Eylül) başlayacak eleme mücadelelerinde 20 yaşındaki genç Mısırlı Youssef Hossam 1 numaralı seribaşı olarak mücadele ederken, ana tablo için ter dökecek bir başka önemli isim ise bir dönem dünya 43 numarasına kadar yükselen Teymuraz Gabashvili olacak.

Öte yandan Altuğ Çelikbilek, Sarp Ağabigün, Mert Naci Türker, Umut Akkoyun, Koray Kırcı, Mert Özdemir, Mustafa Erdoğan ve Cengiz Aksu da TED Open İstanbul Challenger elemelerinde korta çıkacak.

ELEME TABLOSU



Emre Başoğlu - tenisdunyasi.net