Bu yıl 10. kez yapılan TEB İzmir Cup ATP Challenger'da hafta sonuna gelinirken, heyecan yükseliyor. Şampiyonluk mücadelesinde son sekizde iki seribaşı raketin ayakta kalabildiği turnuvada, teklerde 2. tur oynayan Cem İlkel ve Altuğ Çelikbilek'in elenmesiyle son sekize Türk tenisçi kalamadı.

Dördüncü günde Sadio Doumbia'ya kaybeden Altuğ, akşam üzeri de çiftlerde Sarp Ağabigün ile çiftlere de nokta koydu. Böylece ana tabloda teklerde altı, çiftlerde ise dokuz Türk tenisçinin mücadeleye başladığı TEB İzmir Cup'ta son üç güne girilirken, yerel oyunculardan final turlarına kalabilen çıkmadı. 

İzmir'de 3 numaralı seribaşı Kazak Alexander Bublik, ilk iki turu kayıpsız geçip Sırp Danilo Petrovic ile eşleşti. Bir hafta önce TED'de final oynayan İtalyan Matteo Berrettini ise Cem İlkel'i 7-6, 6-3 ile geçip adını çeyrek finale yazdırdı. Berrettini, Fransız Robert ile eşleşti.

Bu yılki turnuvanın dikkat çekici ismi Avusturya'dan çıktı. Elemeden ana tabloya yazılan 335 numara Lucas Miedler, 5 numaralı seribaşı Luca Vanni'yi yenip çeyrek finale kaldığı gibi çiftlerde de İsviçreli Luca Margarioli ile birlikte yarı finali buldu.

İzmir Cup'ta cuma günü tekler çeyrek finalleri ve çiftler yarı finalleri yapılacak. Mücadelede çiftler şampiyonu 23 Eylül Cumartesi, tekler şampiyonu ise 24 Eylül Pazar günü oynanacak finallerle belli olacak.