Wimbledon tek erkekler yarı finalinde kariyerinde ilk kez bir majör turnuvada adını son dörde yazdıran 10 numaralı seri başı Denis Shapovalov'u 7-6(3), 7-5, 7-5'lik üç sette mağlup eden dünya 1 numarası Novak Djokovic finale yükseldi.

İlk sette servisini kırdırarak 5-3 geri düşen Djokovic, bu noktadan sonra servisini kırdırmadı. Maç boyunca karşılaştığı 11 servis kırma puanının 10'unu çeviren dünya 1 numarası, yalnızca 15 basit hata yaparak baskıdan kurtulmayı başardı.

Turnuvada oynadığı ilk seti Jack Draper'a kaybeden Djokovic böylelikle kariyerinde ilk kez Wimbledon finaline yalnızca bir set kaybederek yükseldi.

Kariyerinin yedinci Wimbledon finaline yükselen Sırp raket altıncı şampiyonluğunun yanı sıra toplamda 20. Grand Slam zaferini kazanarak şampiyonluk sayılarında rakipleri Roger Federer ve Rafael Nadal ile eşitlenmeyi hedefliyor.

BERRETTINI İLK SLAM FİNALİNDE

Çeyrek finalde Roger Federer'i mağlup eden Hubert Hurkacz'ı 6-3, 6-0, 6-7(3), 6-4'lük dört sette geçen 7 numaralı seri başı Matteo Berrettini ise Wimbledon'da tekler finaline yükselen ilk İtalyan olmayı başardı.

Maç boyunca 22 ace ve 60 puan vuruşu kaydeden Berrettini ilk servisinden %86 ile puan çıkarırken yalnızca 18 basit hata yaptı.

Wimbledon'a gelmeden önce Queen's Club'da şampiyonluk kazanan Berrettini kariyerinin ilk Grand Slam finalinde kazanması halinde Adriano Panatta'nın 1976'daki Fransa Açık zaferinden bu yana bir majör turnuvada şampiyonluk yaşayan ilk İtalyan erkek tenisçi olacak.