Arjantinli raket Juan Martin Del Potro, 21 yaşındaki genç Hırvat Borna Coric'i 6-4, 6-3, 6-1'lik setlerle saf dışı bırakırken, New York'taki set kayıpsız yolculuğunu da sürdürdü.

Dünya 3 numarasında yer alan Tandil Kulesi, Coric karşısındaki galibiyetiyle, Amerika Açık'taki çeyrek final oynama serisini de üç seneye çıkarmış oldu.

Tekler ana tablosunun üst bölümünde, rakiplerine set kaybetmeden son sekiz biletini alan tek isim olan Delpo, yarı final yolunda kendisi gibi turun en büyük servislerinden birine sahip olan John Isner ile karşı karşıya gelecek.

2009 Amerika Açık şampiyonu Juan Martin Del Potro, karşılaşmanın ardından Borna Coric karşısında maçı kısa kesmiş olmanın fiziksel olarak dinç kalmak için çok önemli olduğuna değinirken, ''Bence bugün baştan sona çok güçlü bir tenis oynadım. Maçları kısa kesmek fiziksel açıdan, özellikle de bacaklardaki güç için çok önemli. Bugün bunu başardım. Ayrıca rakibime servis de kaptırmadım. Servislerim ve forehand'im çok iyi çalıştı. Oyunumun en güçlü iki yönünde hatasıza yakın oynamak beni mutlu etti'' şeklinde konuştu.

Emre Başoğlu - tenisdunyasi.net