Singapur'da düzenlenen WTA Finalleri'nde Sloane Stephens'ı 3-6, 6-2, 6-2'lik üç sette geçen Elina Svitolina şampiyonluğa ulaştı ve sezonu dünya sıralamasının 4. basamağında bitirdi.

Bu yıl WTA Finalleri'nde maç kaybetmeyen Ukraynalı raket, 2018'deki dördüncü şampiyonluğunu kariyerindeki en büyük turnuva zaferiyle kazandı.

Bu yıl Fransa Açık'ta gören ve 1999'da Lindsay Davenport'tan sonra bu turnuvayı kazanan Williams kardeşler dışındaki ilk ABD'li raket olmak isteyen Stephens ise rakibinin üç katı basit hata (18-6) yaparak mağlup olmaktan kurtulamadı.

İlk seti kaybettikten sonra 2 saat 23 dakika süren mücadelede geri dönene Svitolina, "İlk sette her şey yolunda gitmedi ama mücadeleyi bırakmadım ve geri dönememi sağlayan bu oldu. Bundan dolayı kendimle gurur duyuyorum." diye konuştu.

ÇİFTLERDE ŞAMPİYON MLADENOVIC VE BABOS

WTA Finalleri'nin, 1 ve 2 numaralı seri başlarını karşı karşıya getiren çiftlerdeki şampiyonluk mücadelesindeyse kazanan ana tablonun alt kısmında yer alan Kristina Mladenovic ve Timea Babos ikilisi oldu.

2015'te burada birlikte mücadele eden ancak daha sonra yollarını ayıran tandem, dünya 1 numarası Çek Barbora Krejcikova ve Katerina Siniakova çiftini 6-4, 7-5'lik setlerle geçerek şampiyonluğa ulaştı.

Mladenovic ve Babos çifti bu yıl Avustralya Açık'ta şampiyonluğa ulaşmış, ABD Açık'ta ise final oynamıştı.

Bu sonuçla geçtiğimiz yıl bu turnuayı Andrea Hlavackova ile kazanan Macar Timea Babos ikinci WTA Finalleri şampiyonluğuna ulaşırken, Kristina Mladenovic bu turnuvada ilk şampiyonluğunu elde etti.