Singapur'da devam eden WTA Finalleri'nde, dünya eski 1 numarası Karolina Pliskova'yı 6-3, 2-6, 6-3'lük üç sette geçen 6 numaralı seri başı Elina Svitolina Beyaz Grup'ta liderliğe yükseldi.

İlk maçında Petra Kvitova'yı mağlup eden Ukraynalı raket, iki saate yaklaşan mücadelede 8 ace ve 29 puan vuruşu kaydederken, rakibinin elde ettiği 13 servis kırma puanının 9'unu kurtarmayı da başardı.

Elina Svitolina maç sonunda, "Bugünkü amacım her puanda ekstra bir vuruş yapmak ve basit hata yapmamak için sonuna kadar mücadele etmekti. İşe yaradığı için mutluyum." diye konuştu.

Svitolina Beyaz Grup'taki son maçında 1 numaralı seri başı Caroline Wozniacki ile karşı karşıya gelecek.

WOZNIACKI İLK GALİBİYETİNİ ALDI

İlk maçında Karolina Pliskova'ya mağlup olan Caroline Wozniacki, ikinci maçında Petra Kvitova'yı 7-5, 3-6, 6-2'lik setlerle geçerek turnuvadaki ilk galibiyetini aldı.

İki saat yirmi dakika süren mücadelede Petra Kvitova, 40 puan vuruşu üretmesine karşın bir o kadar da basit hata yapınca mağlup olmaktan kurtulamadı.

Bu yıl Avustralya Açık'ta ilk majör şampiyonluğunu elde eden Caroline Wozniacki, bu turnuvayı kariyerinde ilk kez geçtiğimiz yıl kazanmıştı.